Over mij

Jeanine

Ik geloof niet in trucjes. 

Die zin was het begin van de reis die me bracht tot waar ik nu ben. Het was de zin waarmee mijn coach mij overhaalde om met haar samen te werken. En het is de zin die de basis vormt voor mijn werkwijze met jou.

Ik heb in mijn leven al vaak last gehad van onzekerheid. Met name tijdens mijn studie Journalistiek. Ik durfde niet te bellen, op mensen afstappen vond ik doodeng en wat kon ik nou eigenlijk? Ik was een grijze muis. Ik wilde liever niet opvallen, liever niet m’n nek uitsteken.

Maar ik haalde mijn studie en begon voor mezelf. De onzekerheid bleek niet verdwenen en na twee jaar ploeteren besloot ik in vaste dienst te gaan. Een beetje meer zekerheid leek me wel fijn!

In 2019 bleek dat toch niet genoeg te zijn en raakte ik overspannen. Niks ging meer vanzelf, ik was zo moe en mijn eigen ik was ver te zoeken. Dat ik werk te doen had, dat wist ik wel. Ik had vanwege die onzekerheid al vaker tegenover een psycholoog gezeten. Telkens kreeg ik ongeveer dezelfde werkvormen en theorieën voorgeschoteld. Die hielpen altijd wel iets, maar niet voldoende. Ik was immers overspannen geraakt.

En dus wilde ik dieper graven. Nu eens echt aan de slag met mijn issues. Goede collega’s raadde me een coach aan. Maar toen ik haar opzocht online, vond ik alleen maar de werkvormen waarmee zij werkte. Die werkvormen die ik al eens gehad had dus. Precies wat ik niet wilde.

Ik zocht verder. Ik kwam uit bij een coach die meer vertelde over haar eigen leven, wat haar bewoog om coach te zijn. En die de magische zin gebruikte: ik geloof niet in trucjes. Kijk, die coach moest ik hebben!

En ze bleek ook een schot in de roos. Want door met haar te werken kwam ik erachter dat ik geen grijze muis ben. Maar een toekan met felgekleurde snavel, klaar om die aan iedereen te laten zien.

Een toekan die niet in trucjes gelooft.

Nu, een aantal jaren later, betekent die zin nog steeds veel voor me. Want hij was niet alleen het begin van de reis naar mijn echte ik, maar is nu ook de basis voor mijn werkwijze.

Of het nu gaat over communicatie, marketing, of het leven zelf, ik werk niet met trucjes. Geen kant en klare oplossingen, maar juist verder kijken dan dat. De diepte in, zien wat er echt speelt en daarmee werken. 

Dus: overboord met de aangeleerde trucjes en terug naar de kern. Naar wie jij bent en wat voor jou belangrijk is. Daar zit je geluk 

Over Jeanine van Brummen