Ik ben mijn hele leven bang geweest. Voor bijna alles.

Bang om het tuinhekje uit te gaan. Bang om ergens te logeren. Bang om te veel op te vallen. Bang voor pijn. Bang om het niet goed te doen of de verkeerde keuze te maken.

Die angst heeft me behoorlijk tegengehouden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik bepaalde dingen niet deed, die ik wel graag wilde doen. Grote en kleine dingen. Bepaalde kleren dragen. Salto’s springen. Op kamers gaan.

Hoewel dat vervelend was en is, zet ik die angst toch met trots op mijn cv, onder ‘ervaring’. Want doordat ik professioneel angsthaas was (en nog steeds een beetje ben), kan ik jou nog beter begrijpen en helpen.

Ik weet namelijk wat het is om bang te zijn. Om niet te durven opvallen. Om niet je nek durven uitsteken. Om zichtbaar zijn spannend te vinden. Ik weet precies hoe jij je voelt als je wel wil, maar je gewoon ontzettend laat tegenhouden door alle doemscenario’s die er door je hoofd gaan. En door dat stemmetje dat je de hele dag verteld dat je het niet goed doet.

En ik weet dus ook dat die angst niet zomaar weg is. Dat die nog heel lang bij je kan blijven, in meer of mindere mate. Maar dat je toch stappen kunt zetten. Dat je, met de juiste begeleiding en aanmoediging, langzaam kunt groeien. Kunt zien dat die angst niet alles hoeft te regeren.

Ik beloof je dan ook geen gouden bergen. Ik zie die beloftes wel, dat je na een training altijd vol zelfvertrouwen bent. Maar zo werkt het niet. Vertrouwen opbouwen in jezelf en in je eigen manier van zichtbaar zijn kost tijd. Soms gaat het fantastisch en krijg je hele mooie resultaten. Soms lukt het gewoon niet en dan zet dat stemmetje het weer op een schreeuwen. Dat hoort nou eenmaal bij het leven.

Wat ik je dan wel beloof? Ik beloof je dat ik je liefdevol aanmoedig waar ik kan om zichtbaar te worden. Ik beloof je dat we samen op zoek gaan naar de manier die bij jou past, waar jij je goed bij voelt. Ik beloof je dat ik je help om met dat stemmetje om te gaan. Want verdwijnen zal hij niet, maar je kunt er wel voor kiezen om er niet naar te luisteren. Daar help ik je bij.

En ik beloof je dat je erachter zult komen dat zichtbaar zijn ook leuk kan zijn. Dat het goed kan voelen. Misschien niet altijd, maar zeker 99% van de tijd. En dat het resultaat gaat hebben. Het resultaat dat jij graag wil, maar ook een heleboel andere verrassende resultaten die je nooit had kunnen dromen.

Kortom: ik beloof er voor je te zijn als jij het eng vind, als je bang bent om zichtbaar te zijn. Want ik weet hoe het is, én hoe het kan zijn 🧡

Wil jij, samen met mij, ontdekken hoe je zichtbaar kunt zijn op jouw manier? Kijk dan eens naar mijn traject en voel of het klikt!