Vandaag is het 1 april 2022, dat betekent dat mijn bedrijf precies 1 jaar bestaat! Hoera! Of toch niet hoera?

Hoewel ik ontzettend van het feestjes vieren ben (ik grijp elk excuus aan om taart te eten), wilde ik dit feestje lange tijd eigenlijk niet vieren. Voor mijn gevoel was er namelijk niet zoveel dat het vieren waard was.

Het stemmetje in mijn hoofd, je weet wel, die ene die eigenlijk altijd wel iets heeft op te merken, vind het afgelopen jaar niet zo succesvol. Ik heb niet veel klanten gehad en dus ook nauwelijks geld verdiend. Bovendien was een groot deel van de opdrachten niet wat ik eigenlijk wil doen. Volgens het stemmetje heb ik toch vooral mijn tijd verdaan met het zoeken naar het perfecte aanbod en had ik nu toch echt al 100 stappen verder kunnen zijn (plus tien keer zo rijk).

Maar als er iets is dat het afgelopen jaar wel is gebeurd, dan is het wel groei. Enorme dikke vette groei. Van mij persoonlijk. Groei in wie ik ben en wie ik wil worden. Groei in vertrouwen en geloven in mezelf (en the univers en de aarde en alles, want we zijn allen één!). En die groei kwam vooral door het besef dat dat innerlijke stemmetje, die criticus meestal geen gelijk heeft. Dat ‘ie gewoon hard z’n best doet om mij veilig te houden, ook al is er niet echt gevaar.

Als zzp’er geldt: persoonlijke groeien = zakelijk groeien. Je bent nu eenmaal je bedrijf. Mijn bedrijf nu is dan ook niet meer te vergelijken met dat van een jaar geleden. Zowel qua wat ik doe als hoe het voelt. Ik durf er steeds meer echt voor te gaan staan, omdat het steeds dichter komt bij wie ik ben. Ik mag nu echt doen waar ik het allergelukkigst van word: anderen helpen zichzelf te zijn en dat te laten zien.

En daarom voelt het ook niet echt als een verjaardag, dit jubileum. Nee, het voelt als een wedergeboorte. Als opnieuw beginnen, maar tegelijkertijd verder bouwen aan wat ik het afgelopen jaar opgebouwd heb. Want hoewel ik niet meer doe wat ik toen deed, hebben die dingen er wel voor gezorgd dat ik nu hier sta. En daar ben ik dankbaar voor (meestal tenminste).

Wedergeboorte? Opnieuw beginnen? Gaat er dan iets drastisch veranderen? Nee hoor. Behalve dan dat ik mijn aanbod en mijn bedrijf nog meer ga ownen. Ik ga nog meer staan voor de titel die ik het sinds kort geef: Zichtbaarheid vanuit Eigenheid. Dat staat voor helemaal jezelf zijn, met je mooie dagen en je shit dagen. En dat helemaal laten zien. Dat betekent dus ook dat ik mezelf mag zijn, mezelf ben en mezelf laat zien. En daar ben ik helemaal klaar voor 🧡