Doelen Stellen

Januari

Het is december en dat betekent dat het nieuwe jaar om de hoek op ons wacht. Nog even en het is 2023. Een heel nieuw jaar, 365 dagen om te vullen. Om te doen wat je altijd al wilde, om je dromen, wensen en verlangens om te zetten in daden.

Om dat te doen, maken we vaak gebruik van doelen. We zetten onze dromen op papier, hangen er een deadline aan, en bedenken stappen die nodig zijn om het doel te halen.

Dit kan super helpend zijn. Misschien geeft het je richting, een duwtje in de rug of een schop onder je kont, of helpt het je om gemotiveerd te blijven. Daar wil je heen, dus daar werk je voor.

Maar doelen kunnen je ook tegenwerken. Ze kunnen je benauwen, je angst geven om te falen. Ze kunnen je (creatieve) flow blokkeren, omdat het opeens ‘moet’. Of ze kunnen je beperken, je een kokervisie geven zodat je kansen die op je pad komen niet meer ziet.

Val jij in die laatste categorie? Dan is de themamaand januari Doelen Stellen (voor mensen die niet van doelen houden) echt iets voor jou. Doe je mee?

 

Ik heb zelf een haat-liefdeverhouding met doelen. Ja ik weet dat ze handig kunnen zijn, maar boy oh boy loop ik er ook vaak op vast. 

Dat begint al bij het begin, want wat wil ik nou eigenlijk? Wat is mijn doel? Dat is zo’n vraag waar ik meteen veel te diep induik. Binnen de kortste keren zit ik een existentiële crisis: wie ben ik? Waarom ben ik op aard? 🤯

Als het me dan toch is gelukt een doel te formuleren, vind ik het meteen al spannend. Want wat nou als het me niet lukt om dat te halen? Wat nou als ik niet goed genoeg blijk te zijn? Als ik het niet kan? En wat als ik het niet haal? Heb ik dan gefaald? Ben ik dan mislukt? Wat vinden anderen daar dan van? Wat vind ik dan van mezelf? 

Om nog maar te zwijgen over het doel zelf, of het wel SMART-geformuleerd is, wel meetbaar en realistisch. Pff, weet ik veel! 

En zo heb ik het alweer opgegeven zonder dat ik echt een doel heb geformuleerd. 

Gelukkig kan ik dat allemaal redelijk goed loslaten. Je bestaat ook nog steeds als je geen vastomlijnde doelen hebt in het leven. Maar soms zou het me toch handig lijken om met doelen om te kunnen gaan. Om niet direct in de kramp te schieten als iemand me vraagt wat ik wil bereiken. Om open te staan voor de mogelijkheden, voor mijn eigen ambitie en die te koesteren. 

En dat is ook precies wat ik jou wil leren deze maand. Met mildheid en zachtheid naar jezelf kijken, je blokkades als het gaat om doelen onder ogen komen en daaraan werken. Zodat je daarna met een frisse heldere blik vooruit kunt kijken, meer gegronde doelen kunt stellen en met vertrouwen aan de slag gaat met het halen ervan. Op een lichtere en luchtige manier, of in ieder geval iets minder zwaar. 

 Klinkt je dat als muziek in de oren? Meld je dan aan voor de themamaand!

 

Het programma van themamaand Doelen Stellen

 • 1 januari 2023: kick-off
  Je ontvangt de eerste mail met daarin een introductie op het thema en meteen de eerste oefening.
 • Elke week: challenge
  Elke maandag ontvang je een mail met een challenge voor die week. Dit zijn oefeningen en opdrachten die je uitdagen eens anders te kijken en te voelen.
 • De hele maand: support van mij
  Je mag deze maand helemaal voor jezelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben je gids en steunpilaar deze maand. Als er iets is dat je met me wilt delen, of je loopt ergens tegenaan, dan mag je me altijd mailen! Ik ben er graag voor je met een luisterend oor of een doortastende vraag.
 • 31 januari: afsluiter
  Op de laatste dag van de maand ontvang je een mail met afsluiting. Dit kan nog een oefening zijn, een meditatie of visualisatie. Of misschien wel iets heel anders. Ik heb ‘m nog niet bedacht, dus ik weet het ook nog niet 😜
 • En meer!
  Gedurende de maand vind je af en toe ook een extraatje in de mail. Een bemoedigende tekst of quote, een meditatie of visualisatie, een opdracht, oefening of misschien wel iets heel anders. Laat je verrassen!

De themamaand Doelen Stellen kost €15 excl. btw (€18,15 incl. btw).

 

Doe je mee?

Wil jij 2023 starten met doelen die echt bij je passen? Met nieuwe inzichten, een heldere blik vooruit en meer vertrouwen, rust en plezier? Meld je dan snel aan voor de themamand. Heb je nog vragen? Stuur me dan een mail, of een DM via Instagram of LinkedIn. Ik hoop tot snel! 

 

Wie ben ik?

Ik ben Jeanine van Brummen, en ik geloof niet in trucjes. Sterker nog, ik vind ze zelfs vervelend.

Daarom van mij geen trucjes, want die werken niet in het leven. Misschien wel voor even, maar nooit voor altijd. Wil je weten hoe ik hier achter kwam?